Specialiteiten

met DE ENIGE ECHTE haantje pik UIT BARNEVELD

Specialiteiten van Bakkerij Koot

De Schatkamer van Koot. Hierin schuilen de geheime recepten van onze allerlekkerste specialiteiten. Natuurlijk van de enige echte Haantje Pik, maar denk ook aan het RoomKootje, het Schaffelaartje en de originele Barneveldse sprits – veel verkocht om weg te geven als Barnevelds souvenir.

haantje pik - Bakkerij Koot

Foto: dudesendonts.nl

Haantje Pik

Super zacht, precies genoeg kaneelsuiker en een beetje krokant. De Haantje Pik van Bakkerij Koot is een fenomeen op zich en de enige échte Haantje Pik. In 1923 verzon bakker Jan Koot het originele recept, dat sindsdien geheim is. Iedereen maakt ze na, maar zoals veel Barnevelders zeggen ‘nergens is hij zo lekker als bij Koot’.

Niet veel mensen zijn bekend met de smaak van onze Haantje Pik. Misschien zegt een Zeeuwse Bolus je meer? Met die smaak kun je het vergelijken. Onze Haantje Pik komt wat de smaak betreft, overeen met een bolus, maar onze variant is natuurlijk veel lekkerder. Vanuit de hele omgeving en ver daarbuiten komen klanten, die de specialiteit van Koot waarderen.

Nieuwsgierig geworden? Deze lekkernij kun je alleen rond Pasen halen. Voor speciale dagen als de Oud Veluwse Markt en Candlelight maken we een uitzondering.

Barneveldse Sprits

De Barneveldse Sprits: een klassieker uit ons assortiment. Gemaakt volgens authentiek recept uit 1878, met ingrediënten als bloem, boter, suiker, Barneveldse eieren en een unieke kruidenmelange.

De bedenker van de sprits is Bakker J.J. de Vries uit Barneveld. Bakker de Vries heeft dit recept destijds verkocht aan de familie Koot. In 1908 deed hij al mee aan een vakwedstrijd en won hij de Grand Prix medaille tijdens de bakkerijtentoonstelling in Den Haag. Een onafhankelijke vakjury bepaalde dat onze sprits heel bijzonder was. De medaille is te zien in de winkel van Bakkerij Koot.

De Barneveldse Sprits is ook verkrijgbaar in een speciale cadeauverpakking.

DE BARNEVELDSE KRACHT ACHTER HET AMBACHT

Ruim assortiment brood & banket in Barneveld

In de bakkerij in Barneveld vind je een mooi aanbod van heerlijke verse en ambachtelijke broden, zoals de harde bol. Van kleine broodjes tot aan hele broden en van hartig tot aan zoet; je vindt het allemaal in de winkel van onze ambachtelijke bakker in Barneveld. Onze planken liggen vol met heerlijk wit-, bruin-, spelt- en volkorenbrood. Ook voor andere broden van onze ambachtelijke bakker uit Barneveld kun je terecht in onze winkel en de webshop van de bakkerij.


Ik wil bestellen!

© 2021 Bakkerij Koot | Privacyverklaring

Gerealiseerd door: eddyvermeer