Over Bakkerij Koot

Bakkerij Koot op het hoekje van de Langstraat is een begrip in Barneveld en omstreken. Befaamd om zijn versgebakken brood, de originele Barneveldse sprits en de niet te versmaden, enige echte Haantje Pik.

Liefde voor het ambacht

Traditie en vernieuwing gaan bij Bakkerij Koot hand in hand. We genieten met volle teugen van onze decennia oude recepten, maar de liefde voor het bakkersambacht maakt ook dat we continu onze producten finetunen en altijd een scherp oog houden op de kwaliteit. Juist die kwaliteit van brood en banket is onze onderscheidende kracht. Elke nacht bereiden we ons brood vers. Als je het deeg vers klaarmaakt en niet werkt met deeg uit de vriezer, krijg je de mooiste werking in het deeg, volume en een goede smaakontwikkeling.

Duurzaam

Duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen spelen een grote rol bij Bakkerij Koot. Met oog op de duurzaamheid en om de kwaliteit te waarborgen, maken we zoveel mogelijk zelf en kijken we kritisch naar waar we grondstoffen inkopen.

Wij werken met mensen met afstand tot de arbeidsmarkt, die onze gevulde koeken volgens ons eigen recept ambachtelijk maken. Zij maken het deeg, rollen het uit, vullen het met spijs en bakken er heerlijke én verse gevulde koeken van.

Wij vinden het belangrijk om voedselverspilling tegen te gaan. Hoe we dat doen? We werken met het concept To Good To Go. Ook vragen we onze klanten gericht en op tijd te bestellen, zodat er aan het eind van de dag minder brood overblijft. Sluiten we de deuren en is er nog voedsel over? Dan geven we dit aan de Voedselbank en aan lokale boerderijen.

Sinds 1899 een begrip in Barneveld

Bakkerij Koot is een echt Barnevelds familiebedrijf. In 1899 nam Willem Koot de bakkerij over van bakker Beulekamp. Sindsdien staat er altijd een Koot in de zaak. De opvolger van Wim is Jan Koot. Samen met Willem het meesterbrein achter de Haantje Pik. Een recept zo secuur in elkaar gezet, dat het tot op de dag van vandaag een hit is en bekend is tot ver buiten de Barneveldse grenzen.

De gebroeders Gerard en Eep staan als derde generatie in de bakkerij. In de jaren ’70 stapt Eep uit de zaak en komt Corrie, de vrouw van Gerard, in zijn plaats. Hierna komen we aan bij de vierde generatie: Jan en Ine Koot. Ine heeft inmiddels het bedrijf verlaten en plaats gemaakt voor Gerben van den Hudding. Naast Jan Koot staat hij aan het roer van Bakkerij Koot. Een prachtig bedrijf waar een enthousiast team iedere dag voor je klaarstaat om je te voorzien van heerlijke gezonde en af en toe wat minder gezonde producten.

© 2024 Bakkerij Koot | Privacyverklaring