Bakkerij Koot op het hoekje van de Langstraat is een begrip in Barneveld en omstreken. Befaamd om zijn versgebakken brood, de originele Barneveldse sprits en de niet te versmaden, enige echte Haantje Pik.
Liefde voor het ambacht
Traditie en vernieuwing gaan bij Bakkerij Koot hand in hand. We genieten met volle teugen van onze decennia oude recepten, maar de liefde voor het bakkersambacht maakt ook dat we continu onze producten finetunen en altijd een scherp oog houden op de kwaliteit. Juist die kwaliteit van brood en banket is onze onderscheidende kracht. Elke nacht bereiden we ons brood vers. Als je het deeg vers klaarmaakt en niet werkt met deeg uit de vriezer, krijg je de mooiste werking in het deeg, volume en een goede smaakontwikkeling.
Duurzaam
Duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen spelen een grote rol bij Bakkerij Koot. Met oog op de duurzaamheid en om de kwaliteit te waarborgen, maken we zoveel mogelijk zelf en kijken we kritisch naar waar we grondstoffen inkopen.
Wij werken met mensen met afstand tot de arbeidsmarkt, die onze gevulde koeken volgens ons eigen recept ambachtelijk maken. Zij maken het deeg, rollen het uit, vullen het met spijs en bakken er heerlijke én verse gevulde koeken van.
Wij vinden het belangrijk om voedselverspilling tegen te gaan. Hoe we dat doen? We werken met het concept To Good To Go. Ook vragen we onze klanten gericht en op tijd te bestellen, zodat er aan het eind van de dag minder brood overblijft. Sluiten we de deuren en is er nog voedsel over? Dan geven we dit aan de Voedselbank en aan lokale boerderijen.