Over Bakkerij Koot

Bakkerij Koot op het hoekje van de Langstraat is een begrip in Barneveld en omstreken. Befaamd om zijn versgebakken brood, de originele Barneveldse sprits en de niet te versmaden, enige echte Haantje Pik.

Liefde voor het ambacht

Traditie en vernieuwing gaan bij ons hand in hand. We genieten met volle teugen van onze decennia oude recepten, maar de liefde voor het bakkersambacht maakt ook dat we continu onze producten finetunen en altijd een scherp oog houden op de kwaliteit. Juist die kwaliteit van brood en banket is onze onderscheidende kracht. Elke nacht bereiden we ons brood vers. Als je het deeg vers klaarmaakt en niet werkt met deeg uit de vriezer, krijg je de mooiste werking in het deeg, volume en een goede smaakontwikkeling.

ALTIJD EEN KOOT IN DE ZAAK

Een begrip in Barneveld

In 1899 nam Willem Koot, de overgrootvader van Jan en Ine, de bakkerij over van bakker Beulekamp. Sindsdien stond er altijd een Koot in de zaak. De hierop volgende Koot draagt dezelfde naam als de huidige eigenaar: Jan Koot. Samen met Willem is hij het meesterbrein achter de Haantje Pik, een recept zo secuur in elkaar gezet dat het tot op de dag van vandaag nog steeds goed doet en bekend is ver buiten de Barneveldse grenzen.

De derde generatie zijn de gebroeders Gerard en Eep. In de jaren ’70 stapt Eep uit de zaak en komt Corrie, de vrouw van Gerard, hiervoor in de plaats. Vervolgens komen we aan bij de huidige ofwel vierde generatie: Jan en Ine. Zij runnen nu samen Bakkerij Koot. In 1994 hebben Gerard en Jan samen het recept van de Barneveldse Sprits gekocht van bakkerij J.J. de Vries uit Barneveld, een welbekende koek in Barneveld en omstreken.

Zij zijn dus de vierde generatie Koot in het bedrijf. Bakkerij Koot is een van de oudste familiebedrijven met de originele familie als eigenaren in Barneveld. Een prachtig bedrijf waar een enthousiast team iedere dag voor je klaarstaat om je te voorzien van heerlijke gezonde en af en toe wat minder gezonde producten.


Contact opnemen
WAT WE BIEDEN

Al meer dan 120 jaar jouw warme bakker!

Bakkerij Koot staat bekend om de echte originele Haantje Pik, die rond de Paasperiode volop verkrijgbaar is. Al meer dan 120 jaar geleden begonnen onze voorouders met bakken van vers brood en banket. 120 jaar vakmanschap waar we nog iedere dag op kunnen terug vallen. Ons team staat wij zes dagen per week voor je klaar.

Een bestelling plaatsen

Neem nu contact op voor de mogelijkheden

Voor meer informatie over onze werkwijze, onze ambacht of over de bestellingen kun je altijd contact opnemen. Wij vertellen je graag alles over de mogelijkheden voor bestellingen.


Contact opnemen

© 2024 Bakkerij Koot | Privacyverklaring